Zapiekany Bogas zamyka się

i

Autor: Zapiekany Bogas FB

Gastronomia

Zabrzańska gastronomia leci na łeb i na szyję. Zamyka się kolejny znany lokal

2024-10-23 9:10

Choć w Zabrzu nie ma wielu lokali gastronomicznych, to mimo tego zamykają się również te istniejące. "Zapiekany Bogas", który serwował do tej pory zapiekanki ogłosił, że w najbliższych dniach zamknie swoje drzwi dla klientów. Powodem tej decyzji jest są rosnące koszty prowadzenia działalności.

Trudna sytuacja Zabrza. Zamykają się kolejne lokale

Zabrze od dłuższego czasu zmaga się z problemami finansowymi. Magistrat, by zredukować koszty, zwolnił kilkudziesięciu pracowników. Samorządowcy ponadto opracowali plan, by zmniejszyć zadłużenie miasta.

W nie lepszej sytuacji znajduje się zabrzańska gastronomia. Kiedyś gwarne i przepełnione lokalami Zabrze pustoszeje. Dla przykładu, w ostatnim czasie z Zabrza do Katowic przeniosła się znana restauracja "U Kelnerów", która była najlepszym lokalem w mieście. Więcej o restauracji przeczytacie tutaj.

Znany lokal z zapiekankami znika z Zabrza

We wtorek, 22 października właściciele lokalu "Zapiekany Bogas" przekazali smutną wiadomość. Restauracja przy ulicy Struzika zostanie zamknięta z dniem 27 października. Powodem tej trudnej decyzji są rosnące koszty prowadzenia tego typu działalności.

Jest nam bardzo przykro bo włożyliśmy dużo pracy w ten lokal abyście Wy klienci mogli czuć się tam jak w domu. Niestety, ciągłe podwyżki cen zmuszają nas do zamknięcia lokalu przy ul. Struzika 8f w Zabrzu. Naszym założeniem od początku było, aby można zjeść u nas smacznie, tanio i do syta. Niestety, przez rosnące koszty produkcyjne musielibyśmy znacząco podnieść ceny naszych zapiekanek, co kłóciłoby się z naszymi założeniami - przekazali właściciele lokalu w mediach społecznościowych.

Restauratorzy podkreślili jednak, że swoją działalność kończy tylko lokal w Zabrzu. "Zapiekany Bogas" działający przy ulicy Wojska Polskiego w Pyskowicach będzie działał bez zmian.

Zobaczcie, jak wygląda zabrzański "Zapiekany Bogas" w galerii.

Magda Gessler ujawnia tajemnice i kulisy Kuchennych Rewolucji. MELLINA - Meller
Gościem najnowszej Melliny jest najsłynniejsza sprawczyni Kuchennych Rewolucji w Polsce - Magda Gessler. Przyznaje, że ona sama programu nie ogląda. Podobno za bardzo by się stresowała. Opowiada za to o kulisach. Czy wie gdzie jedzie? Jaki będzie plan zmian? Kto o tym decyduje? Pani Magda ujawnia tajemnic programu. Mówi też o guście Polaków "My jesteśmy krajem, który używa najwięcej ziół. To jest coś nieprawdopodobnego! Nigdzie na świecie, nie mówię o Indiach, ale w Europie, wydaje mi się, że używamy najwięcej ziół" Gessler w rozmowie wyjaśnia skąd to się wzięło.Jednak wywiad rozpocznie się od wstrząsającej relacji. Magda Gessler szczerze mówi o śmierci, o tym dlaczego ubiera się tak kolorowo i jak doszło do śmierci jej córki i pierwszego męża.
Mellina