W Gliwicach powstaje cukiernia z makaronikami
Na przełomie sierpnia i września przy ulicy Raciborskiej w Gliwicach zostanie otwarty nowy lokal. Już za kilka tygodni goście będą mogli spróbować makaroników z lokalu Maestro Macarons, który funkcjonuje od lipca 2023 r. w Tarnowskich Górach.
Choć lokal będzie miał tylko ok. 22 mkw., to znajdzie się w nim kilka miejsc siedzących na tzw. hokerach. W cukierni serwowane będą przede wszystkim makaroniki, czyli małe francuskie ciasteczka, wyrabiane z mąki migdałowej, białek jaj oraz cukru pudru (bez glutenu). Goście będą mogli zakupić wypieki w kilkunastu smakach. Będą to takie smaki jak: prosecco z truskawką, ferrero rocher, bounty, snickers, sernik/karmel, mango/marakuja, truskawka, pistacja czy oreo. Oprócz tego cukiernia będzie sprzedawać także ciastka i torty oraz sezonowe wypieki takie jak np. jagodzianki.
Zapytaliśmy właścicielkę, skąd wziął się pomysł na otwarcie drugiej cukierni Maestro Macarons na Śląsku.
W Tarnowskich Górach mamy mnóstwo klientów z Gliwic i okolic, którzy od dawna mówili nam, że chcieliby również taką cukiernię w Gliwicach. Dlatego postanowiliśmy spełnić ich życzenie - wyjaśnia właścicielka Maestro Macarons.
Godziny otwarcia lokalu w Gliwicach będą takie same jak w Tarnowskich Górach. Cukiernia czynna będzie od wtorku do piątku w godzinach 9-17, w soboty 10-17, a w niedzielę od 11 do 17.
Zobaczcie w galerii, jak wygląda lokal w Tarnowskich Górach.
Listen on Spreaker.