Polski przysmak najgorszym mięsem świata
Na stronie internetowego przewodnika kulinarnego po całym świecie, czyli "TasteAtlas" powstał niedawno ranking klasyfikujący od najgorszych do najlepszych mięsa z całego świata. Lista zawiera blisko 80 pozycji, wśród których znajdziemy różne produkty mięsne m.in. ze Stanów Zjednoczonych, Niemiec, Portugalii, Serbii, Francji, Hiszpanii czy Włoch. Lista powstała na podstawie opinii osób, które tych mięs miały okazję spróbować.
Na liście znalazły się dwa produkty mięsne prosto z Polski. Jak się okazało, jeden z nich jest najgorzej ocenianym mięsem, jakie kiedykolwiek użytkownicy portalu jedli i widzieli. Drugi produkt natomiast to boczek i ten jest w czołówce najlepszych produktów na tej liście. Znajduje się aktualnie na 13. miejscu mając ocenę 3,9 pkt. Zanim przejdziemy do tych najgorszych wyrobów przedstawiamy TOP 5 najlepszych wyrobów mięsnych świata.
Longaniza de Pascua - kiełbasa wielkanocna z chudego mięsa wieprzowego z Włoch
Morcela de Estremoz e Borba z Portugalii
Presunto de Barroso z Portugalii
Sremska salama z Serbii
Krčki pršut z Chorwacji
Najbardziej znienawidzone jedzenie świata. Polska "liderem"
Wiadomo więc, jak wygląda czołówka rankingu. A jak wygląda dół tabeli i jakie kraje w nim przodują? Bardzo mocno dostało się Niemcom, których cztery produkty znajdują się w pierwszej dziesiątce najgorszych mięs świata. Znajdziemy w niej również produkty m.in. z Węgier, Słowacji, USA czy nawet Francji. No i z Polski, ale w tym przypadku chyba nie mamy się za bardzo czym chwalić.