Stacja Pistacja przenosi się pod inny adres

i

Autor: Stacja Pistacja IG

Gastronomia

Popularna cukiernia z Gliwic zmienia lokalizację. Jest nazywana "pistacjowym rajem"

W najbliższym czasie cukiernia "Stacja Pistacja" zostanie przeniesiona pod inny adres. Jeszcze we wrześniu z lokalu będziemy mogli skorzystać na Placu Piastów w Gliwicach. Z czego wynika taka decyzja właścicielki jednej z najpopularniejszych cukierni w Gliwicach?

Gliwice. Stacja Pistacja przenosi się pod inny adres

Na tę wiadomość od kilku tygodni czekali fani pistacjowych wyrobów. Cukiernia "Stacja Pistacja" w najbliższym czasie zmieni swoją lokalizację. Lokal obecnie mieści się przy ulicy Konarskiego w Gliwicach.

Do 15 września działamy na Konarskiego… a później… później będziemy na Placu Piastów. Kiedy otwarcie? Oby jeszcze we wrześniu - przekazała właścicielka cukierni w mediach społecznościowych.

W poście właścicielka Joanna wyjaśniła, że powodem zmian jest chęć zadbania o komfort klientów - Bo czuję potrzebę zmiany, bo brakuje parkingu dla Was, bo zmiany są dobre, bo będziemy blisko centrum/ dworca, bo to jeszcze nie koniec… - dodaje.

"Stacja Pistacja" przy ulicy Konarskiego funkcjonowała od połowy września 2022 roku. Od tamtej pory z miesiąca na miesiąc klientów, zakochanych w pistacjowych wyrobach, przybywało. Dlatego też lokal w nowej lokalizacji będzie miał większy metraż.

Stacja Pistacja jeszcze we wrześniu 2024 r. zostanie otwarta przy ulicy Okopowej 2. Zobaczcie w galerii, jak wygląda obecnie lokal przy ul. Konarskiego.

"Stacja Pistacja" to raj dla fanów pistacji pod różnymi postaciami

Cukiernia od samego otwarcia z każdym dniem zyskuje na popularności. Profil "Stacja Pistacja" na Instagramie obserwuje ponad 38 tysięcy osób. Właścicielka Joanna każdego dnia dba o różnorodność wypieków. Można spróbować tam nie tylko pistacjowym croissantów, ale również ciast, babeczek, bez, lodów i wielu innych wypieków.

Właścicielka, co widać także w mediach społecznościowych, stawia na sezonowe owoce. Latem można było zakupić tam także jagodzianki i malinianki. Natomiast zimą serwowane były np. pączki i wyroby z cynamonem w roli głównej.