Pizzeria La Farina szuka nowego właściciela

i

Autor: Pizzeria La Farina

Mysłowice

Znana pizzeria w Mysłowicach szuka nowego właściciela. "Piszę to z ciężkim sercem"

2025-02-18 9:15

Pizzeria La Farina mieści się przy ul. Katowickiej w Mysłowicach, blisko wylotówki do Katowic. To kameralny lokal, który tętni życiem w sezonie letnim, gdy otwiera się ogródek. Serca mieszkańców podbił pysznymi pizzami, przygotowanymi na bazie autentycznych, włoskich przepisów. A teraz szuka nowego właściciela.

Znana mysłowicka restauracja szuka nowego właściciela

Właścicielka restauracji La Farina w Mysłowicach poinformowała o swojej decyzji za pośrednictwem mediów społecznościowych.

To dla mnie naprawdę trudna decyzja, ale po wielu próbach muszę przyznać, że nie jestem w stanie być w dwóch miejscach jednocześnie. Prowadzenie dwóch restauracji to ogromne wyzwanie, a ja chciałabym mieć jeszcze trochę życia poza pracą. Dlatego zdecydowałam się oddać naszą ukochaną pizzerię w zaufane ręce. Szukam kogoś, kto zna i kocha La Farinę tak jak ja – kto wie, że nasze ciasto broni się samo i że lokal jest gotowy do działania. Marka, przepis, zaufani pracownicy – wszystko czeka na kogoś, kto chce dalej prowadzić to miejsce z pasją – napisała właścicielka.

Osoby zainteresowane przejęciem włoskiej pizzerii mają do wyboru dwie opcje. Mogą zapłacić odstępne lub co miesiąc uiszczać opłatę za prowadzenie marki. 

Chciałabym, żeby logo zostało, ale najważniejsze jest dla mnie, by miejsce dalej tętniło życiem i smakami, które wszyscy kochacie. Jeśli macie ochotę podjąć się tej przygody, dajcie znać! Numer telefonu znacie doskonale. Piszę to z ciężkim sercem, ale wiem, że to najlepsze rozwiązanie. La Farina zasługuje na pełne zaangażowanie, a ja – na chwilę oddechu. Czekam na kogoś, kto będzie chciał pisać tę historię dale – zaznacza właścicielka.

Śląsk Radio ESKA Google News
Autor:

Pizzeria La Farina Mysłowice menu

Pizzeria La Farina znajduje się przy ul. Katowickiej 69 w Mysłowicach. Lokal jest kameralny, latem klienci chętnie korzystają z ogródka. W karcie menu znajdziemy przede wszystkim pizze przygotowane na bazie autentycznych przepisów z Włoch. Do wyboru są pizze rossa i bianca. Rosa to pizza z sosem/puree pomidorowym stanowiącym podstawowy składnik, bazę pizzy bianca stanowi sos biały na bazie mleka krowiego (w niektórych przypadkach pizza bianca podawana jest tylko z oliwą). 

W pizzerii La Farina zjemy pizzę bianca w opcji Cezar z sałatą rzymską, pomidorkami, parmezanem i kurczakiem, Bekon z boczkiem i karmelizowaną cebulą, Quattro Formaggi z czterema serami, Patata z ziemniakami i boczkiem, Verde ze szpinakiem, brokułami i orzechami nerkowca oraz Funghi Polo z kurczakiem i sosem borowikowym.

Jeśli chodzi o pizze rosso, do wyboru są klasyczne Margherita, Cotto e Funghi z szynką i pieczarkami, Capricciosa z szynką, pieczarkami i karczochami, ostra Diavola i Tonno e Cipolla z tuńczykiem i czerwoną cebulą. W karcie znajdziemy też Crudo di Parma z szynką parmeńską, rukolą i pomidorkami koktajlowymi, Messicana z fasolką czerwoną, Crema di Polo z kurczakiem i brzoskwinią grillowaną, BBQ z salami i sosem barbeque, Carne z kurczakiem, salami i crudo, Piccante z salami dolce i spianata piccante i hawajska z kurczakiem, ananasem i kukurydzą.

Najlepiej oceniane restauracje w województwie śląskim. Doceniają je obywatele całego świata