Znana mysłowicka restauracja szuka nowego właściciela
Właścicielka restauracji La Farina w Mysłowicach poinformowała o swojej decyzji za pośrednictwem mediów społecznościowych.
To dla mnie naprawdę trudna decyzja, ale po wielu próbach muszę przyznać, że nie jestem w stanie być w dwóch miejscach jednocześnie. Prowadzenie dwóch restauracji to ogromne wyzwanie, a ja chciałabym mieć jeszcze trochę życia poza pracą. Dlatego zdecydowałam się oddać naszą ukochaną pizzerię w zaufane ręce. Szukam kogoś, kto zna i kocha La Farinę tak jak ja – kto wie, że nasze ciasto broni się samo i że lokal jest gotowy do działania. Marka, przepis, zaufani pracownicy – wszystko czeka na kogoś, kto chce dalej prowadzić to miejsce z pasją – napisała właścicielka.
Osoby zainteresowane przejęciem włoskiej pizzerii mają do wyboru dwie opcje. Mogą zapłacić odstępne lub co miesiąc uiszczać opłatę za prowadzenie marki.
– Chciałabym, żeby logo zostało, ale najważniejsze jest dla mnie, by miejsce dalej tętniło życiem i smakami, które wszyscy kochacie. Jeśli macie ochotę podjąć się tej przygody, dajcie znać! Numer telefonu znacie doskonale. Piszę to z ciężkim sercem, ale wiem, że to najlepsze rozwiązanie. La Farina zasługuje na pełne zaangażowanie, a ja – na chwilę oddechu. Czekam na kogoś, kto będzie chciał pisać tę historię dale – zaznacza właścicielka.

Pizzeria La Farina Mysłowice menu
Pizzeria La Farina znajduje się przy ul. Katowickiej 69 w Mysłowicach. Lokal jest kameralny, latem klienci chętnie korzystają z ogródka. W karcie menu znajdziemy przede wszystkim pizze przygotowane na bazie autentycznych przepisów z Włoch. Do wyboru są pizze rossa i bianca. Rosa to pizza z sosem/puree pomidorowym stanowiącym podstawowy składnik, bazę pizzy bianca stanowi sos biały na bazie mleka krowiego (w niektórych przypadkach pizza bianca podawana jest tylko z oliwą).
W pizzerii La Farina zjemy pizzę bianca w opcji Cezar z sałatą rzymską, pomidorkami, parmezanem i kurczakiem, Bekon z boczkiem i karmelizowaną cebulą, Quattro Formaggi z czterema serami, Patata z ziemniakami i boczkiem, Verde ze szpinakiem, brokułami i orzechami nerkowca oraz Funghi Polo z kurczakiem i sosem borowikowym.
Jeśli chodzi o pizze rosso, do wyboru są klasyczne Margherita, Cotto e Funghi z szynką i pieczarkami, Capricciosa z szynką, pieczarkami i karczochami, ostra Diavola i Tonno e Cipolla z tuńczykiem i czerwoną cebulą. W karcie znajdziemy też Crudo di Parma z szynką parmeńską, rukolą i pomidorkami koktajlowymi, Messicana z fasolką czerwoną, Crema di Polo z kurczakiem i brzoskwinią grillowaną, BBQ z salami i sosem barbeque, Carne z kurczakiem, salami i crudo, Piccante z salami dolce i spianata piccante i hawajska z kurczakiem, ananasem i kukurydzą.
Najlepiej oceniane restauracje w województwie śląskim. Doceniają je obywatele całego świata