W Parku Repeckim zostanie otwarty nowy lokal gastronomiczny

i

Autor: Andrzej Matejczyk

Gastronomia

W Tarnowskich Górach powstaje nowy lokal. Skosztujemy tam nie tylko rzemieślniczych lodów

Przy wjeździe do Górnośląskiego Centrum Rehabilitacji powstaje nowy lokal gastronomiczny. Choć początkowo miała tam zostać tylko lodziarnia, właściciel postanowił zmienić koncepcję. Już za kilka tygodni tarnogórzanie będą mogli tam skosztować także innych specjałów.

Kiedy otwarcie nowego lokalu w Parku Repeckim?

Od lipca trwa remont budynku, mieszczącego się przy wjeździe do Górnośląskiego Centrum Rehabilitacji, który służył jako portiernia. Początkowo nowy właściciel zapowiadał, że powstanie tam wyłącznie lodziarnia. Teraz Andrzej Matejczyk zdradził naszej redakcji, że w lokalu będzie można skosztować nie tylko mrożonek.

Postanowiłem urozmaicić "menu" lodziarni o kilka dodatkowych pozycji. Choć w okresie zimowych w lokalu nie będzie miejsc siedzących, to możliwe będzie zamówienie na wynos kilku rodzajów pizz oraz kebaba - mówi właściciel sieci lodziarni "Przez Lody do Serca".

Warto wspomnieć o tym, że Andrzej Matejczyk od listopada 2022 r. prowadził w Piekarach Śląskich pizzerię "Sole", której średnia ocena na ponad 200 opinii to 4,8 na 5. Ponadto Matejczyk przez pewien prowadził w Tarnowskich Górach lokal z kebabem. Oprócz tego przez biznesmen prowadzi także kilka lodziarni działających pod szyldem "Przez Lody do Serca". W związku z czym nowy lokal będzie działał pod nazwą "Przez Lody Do Serca /Kebab ali baba/Sole pizza"

Z powodu małej powierzchni lokalu Andrzej Matejczyk planuje na wiosnę "poszerzyć" lokal o taras przed wejściem do lokalu. Dzięki czemu goście będą mogli skonsumować posiłki na miejscu. Otwarcie nowej restauracji planowane jest w pierwszej połowie listopada.

Zobaczcie zdjęcia remontującego się lokalu mieszczącego się przy ul. Śniadeckiego.