Postać Magdy Gessler od lat budzi skrajne emocje w Polsce. Dla jednych to ikona kulinarnego świata, dla innych postać kontrowersyjna. Można ją uwielbiać albo krytykować, fascynować się jej pasją lub irytować charakterystycznym stylem. Jedno jest pewne – trudno ją pominąć w dyskusji o polskiej gastronomii i telewizji. Wystarczy przypomnieć sobie charakterystyczny głos lektorów TVN, który od lat towarzyszy jej programom.
„Kuchenne Rewolucje”, inspirowane amerykańskim formatem Kitchen Nightmares, zadebiutowały w Polsce 6 marca 2010 roku. Od tego czasu program z Magdą Gessler na czele zdobył ogromną popularność i stał się nieodłącznym elementem polskiej popkultury. Przez ponad piętnaście lat stacja TVN wyemitowała już 30 sezonów tego kultowego reality-show.
4 września rusza już 31. sezon programu. Zobaczymy w nim m.in. emisję z metamorfoz lokalu w Rybniku, Wiśle i... Mysłowicach.
Magda Gessler zmieniła La Farinę nie do poznania
W poniedziałek, 7 kwietnia, jako pierwsi informowaliśmy, że Magda Gessler podejmie się rewolucji w mysłowickiej pizzerii. Lokal na osiedlu Bończyk w styczniu 2025 roku przestał przyjmować gości, wydając zamówienia jedynie na wynos.
Początkowo planowaliśmy zamknąć restaurację, jednak niedawno zgłosiły się do nas Kuchenne Rewolucje i postanowiliśmy podjąć rękawicę” – mówiła dla "ESKI" Wioletta Wiśniewska, właścicielka lokalu.
Magda Gessler odwiedziła pizzerię przy ulicy Katowickiej 8 kwietnia. Po naszym artykule przed lokalem od samego rana czekały tłumy fanów programu. Restauratorka zjawiła się w Mysłowicach wieczorem, komentując z zaskoczeniem:
Pizzeria nie działa? Wow! Co tu się dzieje?
Jak przebiegły Kuchenne Rewolucje w Mysłowicach?
Metamorfoza lokalu trwała trzy dni. Podczas degustacji mysłowiczanie mieli okazję spróbować rollsów z szynką i anchois, które spotkały się z bardzo pozytywnym odbiorem. Finałowa kolacja odbyła się w piątek, 11 kwietnia, i była okazją do zaprezentowania odmienionego lokalu oraz jego nowej nazwy – Tutti Felici. Restauratorka postawiła na podtrzymanie włoskiego klimatu, a lokal od wtorku, 15 kwietnia, przywitał gości z nową energią i odświeżonym menu.
Tutti Felici serwuje pizzę na cienkim cieście w dwóch wariantach: rosso (z sosem pomidorowym) i bianca (bez sosu pomidorowego). W menu pojawiły się także nowości sezonowe, które podkreślają włoski charakter lokalu:
Pizza ze szparagami – lekkie połączenie klasyki i wiosennego akcentu, dostępna szczególnie w porze lunchowej i na wynos.Malinowe tiramisu – deser łączący słodycz z owocową świeżością.Ceny pizzy rosso zaczynają się od 28 zł, a deserów od 18 zł, co czyni ofertę atrakcyjną zarówno dla rodzin, jak i fanów włoskiej kuchni.
Emisja odcinka w TVN
Odcinek „Kuchennych Rewolucji” z Mysłowic zostanie wyemitowany 4 września 2025 roku na antenie TVN, prezentując kulisy przemiany La Farina w Tutti Felici i kulinarne rewolucje przeprowadzone przez Magdę Gessler.
