W ostatnim czasie mieszkańcy Bytomia mogli zauważyć niemałe poruszenie w Górnikach. Ekipa telewizyjna przez kilka dni kręciła materiał w restauracji "Pod Orzechem". Właściciele poprosili Magdę Gessler o pomoc w rozkręceniu podupadającego biznesu. Znana restauratorka wyruszyła na Śląsk, by przeprowadzić kolejną, kuchenną rewolucję.
Pracownicy lokalu zintegrowali się podczas zajęć w pracowni "Stalowe Anioły", gdzie pod okiem Magdaleny Tomal-Wichrowskiej wspólnie tworzyli mozaikę. Na finałową kolację został zaproszony prezydent Bytomia, Mariusz Wołosz.
Efekty zmian, które Magda Gessler wprowadziła w bytomskiej restauracji, będzie można wkrótce zobaczyć w telewizji. Lokal zyskał nowy szyld, wystrój i menu. Wiadomo też, że motywem przewodnim knajpy zostały orzechy. Reszta - to tajemnica. Chętni, by ją poznać, muszą poczekać do emisji programu lub odwiedzić zajazd osobiście.