Jakie restauracje zobaczymy w 30. sezonie Kuchennych Rewolucji?
Wiosną 2025 roku na antenie stacji TVN zobaczymy już 30. sezon Kuchennych Rewolucji. Przypomnijmy, że program pod wodzą Magdy Gessler emitowany jest od marca 2010 roku i wciąż cieszy się dużą popularnością.
Choć przeważnie restauracje objęte kuchennymi rewolucjami, do samego końca pozostają owiane tajemnicą, to tym razem na jaw wyszło, że w programie udział weźmie cieszyńska restauracja "EkoTradycja", która na co dzień łączy ekologię z tradycją.
W EkoTradycji zachodzą duże zmiany i nie możemy się doczekać, aby się nimi z Wami podzielić! Bądźcie czujni. Nowy smak wjeżdża na stół - poinformował lokal w mediach społecznościowych.
Pomimo, że z komunikatu cieszyńskiej restauracji nie wynikało nic konkretnego, to informację o kuchennych rewolucjach podał portal "zwrot.cz". Magda Gessler odwiedziła Cieszyn 14 stycznia. Dzień później restauracja została zamknięta. Natomiast w czwartek, 16 grudnia restauratorkę i pracowników "EkoTradycji" będzie można spotkać w centrum miasta. Jak wynika z infomacji portalu "zwrot.cz" finałową kolację zaplanowano na piątek, 17 stycznia.
Jaką nazwę otrzyma cieszyńska restaurację? Informacja ta wyjdzie na jaw dopiero podczas uroczystego zakończenia kuchennych rewolucji.
Zobaczcie zdjęcia z kuchennych rewolucji w Tarnowskich Górach.
Jakie dania serwowała restauracja "EkoTradycja" w Cieszynie?
EkoTradycja określa się mianem pierwszej w regionie restauracji, łączącej ekologię z tradycją. Lokal pod tą nazwą funkcjonuje od 2015 roku. Jednak już wcześniej był chętnie odwiedzanym punktem gastronomicznym na mapie Cieszyna.
Do czasu kuchennych rewolucji w lokalu za "danie dnia" w tygodniu trzeba było zapłacić 25 zł, a weekendy 28 zł. Od poniedziałku do piątku serwowano tam między innymi karczek z ziemniakami i czerwoną kapustą, schabowy z ziemniakami i surówką czy placki ze szpinakiem.
Natomiast w stałej karcie można było znaleźć: pieczone żeberka za 43 zł, placki z blachy z wyrzoskami za 27 zł lub kwaśnóm śmietankóm za 21 zł. W menu znalazły się też: tradycyjna rolada wołowa z kluskami i modrą kapustą, ozory wołowe w sosie chrzanowym czy sum afrykański w migdałach.