Pani Foremka wyróżniona

i

Autor: Pani Foremka FB

Gastronomia

Pani Foremka wyróżniona na łamach prestiżowego magazynu. To jak gwiazdka Michelin dla kucharza

2025-01-13 12:40

Zaczęła swoją działalność w Mysłowicach. Po kilku latach otwarła drugą cukiernię w Katowicach. W końcu po nieco ponad roku od inauguracji drugiego lokalu Sylwia Grodzka-Haba została doceniona przez światowej sławy magazyn. Monodesery "Pani Foremki" opisano na łamach "SoGood Magazine!"

Monodesery ze Śląska na łamach prestiżowego magazynu

Sylwia Grodzka-Haba jako pierwsza Polka w historii została wyróżniona przez prestiżowy magazyn cukierniczy polecany najlepszym cukiernikom. Historia jej monodeserów została opisana przez "SoGood Magazine!", który zaledwie dwa razy w roku wydawany jest przez Books For Chefs. Publikacje skierowane są do profesjonalistów ze świata deserów, ciast słodkich i pikantnych, lodów i czekolady.

Kochani, jestem pierwszą Polką, która znalazła się na łamach SoGood Magazine! Najbardziej rozpoznawalnego i prestiżowego magazynu cukierniczego na świecie!To jak gwiazdka Michelin dla kucharza, magazyn Science dla naukowca, czy Forbes dla biznesmena! - poinformowała w mediach społecznościowych "Pani Foremka".

Warto przypomnieć, że Sylwia Grodzka-Haba prowadzi cukiernię w Mysłowicach od 2017 roku, natomiast pod koniec 2023 roku, z powodu rosnącej popularności, postanowiła otworzyć drugą lokalizację w Katowicach przy ulicy Warszawskiej. Lokal ten także spotkał się z dużym zainteresowaniem.

W artykule zagranicznego magazynu można przeczytać m.in. o historii "Pani Foremki" oraz poznać przepisy na jej pyszne słodkości.

Choć studiowała politologię i język francuski, Sylwia Grodzka-Haba jest całkowicie oddana cukiernictwu. (...) Jej historia, jak mówi, „inspiruje ludzi i daje ogromną motywację. Pokazuje, jak możemy odnieść sukces bez wsparcia środowiska cukierniczego, bez powiązań i zaplecza tylko dzięki naszej sile i miłości do robienia ciast”- czytamy w artykule "SoGood Magazine!". 

Przepis na sukces "Pani Foremki"

Po przeszło sześciu latach prowadzenia cukierni o nazwie "Pani Foremka" pod koniec grudnia Sylwia Grodzka-Haba spełniła swoje marzenia i otwarła drugi lokal na Śląsku. Katowicka cukiernia cieszy się jeszcze większą popularnością niż ta w Mysłowicach, choć nie od początku lokal był tak dobrze znany.

Kilka lat temu mało kto dawał mi wtedy szansę, ale… tą historię już znacie. (..) Prosta dziewczyna z wizją i marzeniami, która nie była w stanie przebić się przez szczelne uściski polskiej gastronomii i wszystkiego co ją otacza, jest od dziś w gronie światowej klasy cukierników! I weszła do tego grona sama, ze swoją uczciwością, determinacją, szczerością, mając za sobą wsparcie tylko i aż najcudowniejszych Gości na świecie - podsumowała "Pani Foremka".

Oba lokale wyróżniają się na tle innych pysznymi deserami zwanymi "monodeserami". Co ciekawe, klienci mogą zakosztować wypieków m.in. w kształcie piłek tenisowych, jabłek, a nawet gałek ocznych. Do wyboru jest ich aż co najmniej kilkanaście rodzajów.

Zobaczcie w galerii zdjęcia monodeserów Sylwii Grodzkiej-Haby.

Śląsk Radio ESKA Google News
Autor: