Lekki Kęs to jedyny taki catering dietetyczny na Śląsku. Kluczem dobre składniki i urozmaicone menu

2021-10-04 9:38

Lekki kęs to świetna propozycja dla wszystkich tych, którzy chcą żyć zdrowo, świadomie i komfortowo, otrzymując pyszne i świetnie skomponowane posiłki prosto pod drzwi swojego domu. Kilkanaście rodzajów diet o różnej kaloryczności – oto nasz przepis na zdrowie Polek i Polaków – przekonuje Paweł Sucharski, autor „lekkiego zamieszania”.

Lekki kęs to dieta o charakterze redukcyjnym lub racjonalnym w zależności od indywidualnego doboru jej kaloryczności przygotowana na klasycznym modelu żywienia opartym na diecie śródziemnomorskiej. To, co ją wyróżnia, to bardzo urozmaicone menu i szeroki asortyment produktów. Wszystkie rodzaje diety Lekki Kęs uwzględniają konieczność dostarczenia organizmowi odpowiednich ilości składników pokarmowych zgodnych z aktualnymi normami i zbilansowanych w dobowym programie. I choć brzmi to skomplikowanie, w praktyce chodzi tylko o to, aby odpowiednio zadbać o tych, którzy chcą żyć zdrowo. Tutaj nie znajdziesz produktów charakteryzujących się wysoką zawartością cholesterolu, sodu z soli kamiennej czy cukrów redukcyjnych. Znajdziesz tu za to składniki, które w naturalny sposób poprawiają i regulują procesy trawienia. Posiłki, które są dostarczane pod wskazany adres wyróżniają się dużą zawartością produktów zbożowych nieprzetworzonych, pełnoziarnistych o niskim IG, owoców i warzyw, ryb i drobiu.

Catering dietetyczny "Lekki Kęs" można zamawiać na terenie województwa śląskiego na teranie takich miast jak:

  • Będzin,
  • Siemianowice Śląskie,
  • Chorzów,
  • Ruda Śląska,
  • Tarnowskie Góry,
  • Bytom,
  • Siewierz,
  • Koziegłowy,
  • Myszków,
  • Piekary Śląskie,
  • Radzionków,
  • Bobrowniki,
  • Dąbrowa Górnicza,
  • Katowice,
  • Sosnowiec,
  • Gliwice,
  • Zabrze.

Dziś „Lekki Kęs” to najprężniej rozwijający się catering dietetyczny na Śląsku. Pełen profesjonalizm w każdym aspekcie funkcjonowania i kompletny szacunek do Klientów przyniosły uznanie i rozwój. Początki nie były jednak łatwe.

- W naszym przypadku idea uruchomienia cateringu dietetycznego już od samego początku nosiła w sobie w sobie zamysł edukacyjny i opiniotwórczy. Ze względu na nikłe zainteresowanie rynku i sceptyczne podejście potencjalnych Klientów w relacji cena a wyżywienie, wiedzieliśmy, że jednym z najważniejszych celów naszej działalności będzie wykazanie zależności miedzy jakością i systematycznością odżywiania a jakością życia i ogólną kondycją - Paweł Sucharski, Lekki Kęs

Świadomość tego, że jesteś tym, co jesz, choć wydaje się być dość banalna, jest niezwykle prawdziwa. Im szybciej zdamy sobie sprawę z jej wagi, tym lepszą formą będziemy się cieszyć. Aby zachęcić do korzystania ze zdrowego odżywania, musieliśmy zadbać o estetykę serwowanych posiłków. Udowodnialiśmy, że zdrowe posiłki mogą być atrakcyjne wizualnie, że mogą smakować i nie muszą dużo kosztować. Choć wydaje się to dość proste, w praktyce jest bardzo skomplikowane - mówi Paweł Sucharski. Dodaje, że zdrowe i odpowiednio zbilansowane odżywianie już dziś nazywane jest medycyną jutra.

- Jeszcze kilka lat temu nie było to takie oczywiste. Od początku działalności postawiliśmy wiec na edukowanie. Warsztaty, spotkania z dietetykiem, konferencje, warsztaty dla dzieci i dorosłych, akcje propagujące zdrowe odżywianie – to był ogrom pracy, który dziś przynosi oczekiwane owoce.  Budowanie pozytywnego odbioru i zrozumienia dla idei cateringu dietetycznego trwało kilka lat. Opłacało się. Dziś wiara w skuteczność jakościowego odżywiania zaczęła być szeroko rozumiana i akceptowana. Kolejnym bardzo poważnym wyzwaniem dla usług cateringowych stało się pogodzenie dostarczania zdrowych i bezpiecznych pod względem sanitarnym posiłków i szeroko rozumianej ekologii. Przez lata dla cateringów dietetycznych zupełnie niedostępne były technologie ekologiczne. Dla takich firm jak nasza, dla których idee szeroko rozumianego zdrowia, także w sferze ekologicznej, mają ogromne znaczenie, brak proekologicznych rozwiązań był dużym problemem. Dziś mamy coraz więcej możliwości, stale trzymamy rękę na pulsie, wierząc, że może być jeszcze lepiej - przekonuje Paweł Sucharski.

„Lekki Kęs” powstał z pasji do zdrowego odżywiania i z chęci propagowania zdrowego stylu życia. Lekki, ale pożywny, zdrowy, dobrze zbilansowany kęs, w ciągu 7 lat istnienia na rynku zdobył ogromną rzeszę klientów.

Nasza autentyczność, uczciwość, prawda w działaniu przyniosły oczekiwane rezultaty. Pandemia okazała się być sprawdzianem. Deficyt zaufania wobec wszystkich, także wobec takich firm jak nasza, strach o zdrowie swoje i bliskich, obiekcje musiały być rozwiane. Odpowiedzialność za nasze działania, choć zawsze na wysokim poziomie, teraz była jeszcze większa - tłumaczy Paweł Sucharski. Dodaje, że na "Lekki Kęs" stawia na bezpieczne procedury, na zdrowie i bezpieczeństwo klienta. Stąd ponowna weryfikacja technologii sporządzanych potraw i jeszcze bardziej optymalne rozwiązania: skrócony czas obróbki, bezpiecznie schłodzony produkt i pakowanie w atmosferze gazu spożywczego gwarantującego bezpieczne przechowanie potraw i przedłużenie trwałości walorów smakowych w naturalnym środowisku.

Catering dietetyczny "Lekki Kęs" to wariant dla każdego. Jest odpowiedni dla ludzi ze wszystkich grup zawodowych i społecznych, niezależnie od grupy wiekowej. Catering dietetyczny sprawdza się głównie w przypadkach, gdy chcemy zmienić nasze nawyki żywieniowe, zadbać o swoje zdrowie i uchronić się przed wieloma chorobami – wszędzie tam, gdzie chcemy odżywiać się zdrowo: w zdefiniowanej kaloryczności, przy odpowiednio zbilansowanych posiłkach, zgodnie z naszymi upodobaniami kulinarnymi.

"Lekki Kęs" to doskonała propozycja dla seniorów, młodzieży, kobiet w ciąży, a także dla osób z alergiami i problemami zdrowotnymi. Lekkostrawne posiłki są w społeczeństwie coraz bardziej pożądane. Najlepiej jeśli ta lekkostrawność i wartości odżywcze idą w parze z doskonałym smakiem. Taką ofertę dla klientów na Śląsku ma "Lekki Kęs". Jeśli szukasz zdrowia w najlepszym wydaniu, weź gryz lekkiego kęsu.

Artykuł sponsorowany