Śląskie rewolucje Magdy Gessler
Kuchnia śląska z obowiązkowymi kluskami, roladą i modrą kapustą, bigosem, żurem czy karminadlami? A może nietypowo jak na region czyli spaghetti, lasagne, gnocchi, pizza i inne włoskie przysmaki lub pyszne, góralskie potrawy takie jak kwaśnica i placek po zbóju?
W restauracjach woj. śląskiego wybór dań jest ogromny - i to nie tylko wyróżniających Śląsk, ale też znanych w innych miejscach w kraju czy nawet inspirowanych tradycjami z zagranicy. Niektórzy restauratorzy radzą sobie świetnie, inni jednak potrzebują pomocy w sytuacji kiedy lokal z różnych względów podupada - być może przez kiepski dobór potraw w menu, może w lokalu nie wygląda za pięknie, a może tonie on w długach.
Gdzie zjeść pysznie i tanio? Restauracje, które przetrwały po programie
Magda Gessler, znana restauratorka, współwłaścicielka kilkunastu restauracji, przybywa na ratunek tym, dla których próba zmian w restauracji jest być może ostatnią szansą na utrzymanie interesu. Jej program „Kuchenne rewolucje" ogląda tysiące widzów, a właściciele knajp, które nie za dobrze się mają, wysyłają zgłoszenia i z nadzieją wypatrują ekipy telewizyjnej.
W okresie pandemii wiele restauracji nie przetrwało, ale są takie, które - zwłaszcza po udziale w „Kuchennych rewolucjach" Magdy Gessler - osiągnęły sukces i cieszą się niezmiennym powodzeniem. Zobaczcie w naszej galerii zdjęć, które to knajpy. Może skusicie się i odwiedzicie miejsca zmienione na plus przez znaną restauratorkę?