Jak przebiegły kuchenne rewolucje w Mysłowicach?
W poniedziałek, 7 kwietnia jako pierwsi informowaliśmy, że Magda Gessler podejmie się metamorfozy pizzerii La Farina. Lokal mieszczący się na osiedlu Bończyk w styczniu 2025 roku przestał przyjmować gości. Zamówienia były wydawane jedynie na wynos.
Początkowo planowaliśmy zamknąć restaurację, jednak niedawno zgłosiły się do nas Kuchenne Rewolucje i postanowiliśmy podjąć rękawicę - informuje redakcję ESKI Wioletta Wiśniewska, właścicielka lokalu.
Magda Gessler odwiedziła pizzerię przy ulicy Katowickiej we wtorek, 8 kwietnia. Po naszym artykule przed lokalem od godzin porannych czekały tłumy fanów. Restauratorka zjawiła się w Mysłowicach w godzinach wieczornych.
Pizzeria nie działa? Wow! Co tu się dzieje? - powiedziała do kamer Magda Gessler.
Metamorfoza lokalu trwała trzy dni. Podczas degustacji mysłowiczanie częstowani byli rollsami z szynką i anchois. Wszyscy jednoznacznie stwierdzili, że przekąska była pyszna. W piątek, 11 kwietnia rewolucja została zakończona finałową kolacją. Odtąd lokal zmienił nazwę na "Tutti Felici". Oznacza to, że restauratorka postanowiła podtrzymać włoski klimat lokalu. Niestety choć menu wciąż pozostaje tajemnicą, to wiadomo, kiedy lokal zostanie otwarty na nowo.
Drodzy Goście musimy zregenerować siły i z nową energią i menu wracamy od wtorku (15.04 - przyp. red.) Zapraszamy - poinformowała właścicielka pizzerii.
Emisję Kuchennych Rewolucji w Mysłowicach zobaczymy w czwartek, 4 września 2025 roku na antenie stacji TVN.
Zobaczcie, jak przebiegały Kuchenne Rewolucje w Cieszynie.
La Farina to włoskie serce mysłowickiego osiedla
La Farina to typowo włoska pizzeria, która od lat funkcjonuje przy ulicy Katowickiej. W menu lokali można znaleźć wiele rodzajów pizz na cienkim cieście - pizze rosso oraz bianca. W Google ocena restauracji przy ponad 400 recenzjach to 4,5 na 5.
Restauracja, która przeszła kuchenne rewolucje, od 19 stycznia 2025 roku została zamknięta stacjonarnie. Właściciela - Wioletta Wiśniewska postanowiła, że od tamtej pory pizza będzie wydawana wyłącznie na wynos.
18 i 19 stycznia to wyjątkowe dni – nasz ostatnie weekend, kiedy możecie zjeść pizzę w lokalu. To dla nas czas pełen emocji, bo kończymy pewien rozdział, ale… absolutnie nie znikamy! Będziemy nadal z Wami w dostawie i odbiorze osobistym, bo wiemy, że nasze pizze mają swoje stałe miejsce w Waszych sercach (i brzuchach!). Jednocześnie chcemy iść naprzód, rozwijać się i… tworzyć coś nowego! - poinformowano wówczas w mediach społecznościowych.
