„Kuchenne rewolucje" zamieniły restaurację Meltini w Bayer Landhaus Szynk
Dawniej Meltini, dziś Bayer Landhaus Szynk - katowicka restauracja mieszcząca się przy ul. Tomasza 12 w sobotę, 13 kwietnia została otwarta po zmianach, jakie zaszły w niej za sprawą Magdy Gessler i jej programu „Kuchenne rewolucje".
- Chcieliśmy wziąć udział w „Kuchennych rewolucjach" ze względu na autorytet, jakim jest Magda Gessler, która nas inspiruje. Świetnie było z nią porozmawiać, poznać jej smaki i móc się od niej uczyć - mówi Arek, jeden z właścicieli.
Dawniej kuchnia włoska, dziś bawarskie specjały
W restauracji Meltini można było dotąd zjeść dania kuchni włoskiej, takie jak makarony i pizze, a ponadto domowej roboty pierogi. Dziś, w Bayer Landhaus Szynk, znajdziemy bawarskie specjały, m.in. golonkę, pasztet wątrobiany, bawarską sałatkę i bawarskie piwo.
- Od kilku dni przychodzi tutaj mnóstwo ludzi zobaczyć, co się dzieje. Nasz adres w mgnieniu oka stał się popularny. Wcześniej ludzie nie kojarzyli, gdzie jesteśmy, niektórzy nawet nie wiedzieli, że Meltini istnieje. Teraz to wszystko się zmieniło - mówi Arek.
Sprawdź godziny otwarcia i wybierz się skosztować wyjątkowych dań w wyjątkowym, bawarskim klimacie
Zmienił się także wygląd restauracji. Na jednej ze ścian zobaczymy fototapetę z widokiem bawarskiego miasta, na pozostałych zawisły obrazy z wizerunkami typowych mieszkańców regionu. Stoliki ozdobiono obrusami w kratę. Całości uroku dodają rośliny w doniczkach, rozłożone na półkach, podłodze i parapecie.
Właściciele twierdzą, że restaurację ciężko dostrzec z ulicy, poza tym mógł zawieść także marketing. Mają nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej.
Restauracja otwarta jest od wtorku do niedzieli od godziny 12.00 do 21.00.