Jeśli chodzi o jedzenie na wynos, oferta jest bardzo szeroka, zarówno ze względu na rodzaj kuchni jak i ilość lokali gastronomicznych. Wobec tego dobrze jest wybrać posiłek, który nie traci w dostawie świeżości oraz z miejsca, które dba o wysoki poziom i jakość potraw. Dokładnie tak, jak w przypadku Kagami Sushi w Katowicach. Restauracja mieści się w Punkcie 44 na ul. Gliwickiej 44, gdzie serwuje posiłki na sali i na wynos, a obecnie z powodu obostrzeń sanitarnych zajmuje się dowozem dań na obszarze praktycznie całego Śląska. Zaletą sushi jest to, że bez względu na adres, dostarczone jedzenie będzie zawsze świeże (i nie ma obawy, że wystygnie). Dzięki formie dostawy i jakości składników, których pochodzenie oraz świeżość można wyczuć w smaku, łatwo rozpoznać dobry lokal. Właśnie takim z całą pewnością jest Kagami Sushi.
- Tuńczyka czy miecznika ściągamy bezpośrednio z Malediwów lub Sri Lanki, gdzie w kilka dni po złowieniu jest u nas. Nie korzystamy z ryb rozmrażanych, ponieważ od samego początku stawiamy na jakość. Dostawy warzyw, owoców i świeżych produktów są w lokalu praktycznie codziennie, to pozwala nam utrzymywać wysoką jakość i ograniczyć straty w myśl zasady „less waste” - mówi Kordian Gordewski, szef kuchni. Klienci mogą zamawiać nie tylko standardowe dania, ale również tzw. fantazje sushi. Wówczas mogą liczyć na coś ekstra!
Restauracja cieszy się renomą i wysokimi ocenami nieprzerwanie już od trzech lat. Wpływ na to mają nie tylko oryginalne składniki i autorskie dania, ale także estetyka i dbałość o każdy detal przy niewygórowanej cenie. W Kagami jedzenie ma nie tylko smakować, ale i wyglądać! Korzystnym rozwiązaniem przy składaniu zamówienia jest także skorzystanie z pełnej oferty napojów z udzielonym 20% rabatem.
W czasie epidemii koronawirusa wyjątkowo ważne jest zachowanie standardów bezpieczeństwa. Kagami Sushi posiada wydzieloną strefę odbiorów osobistych, która oprócz regularnej dezynfekcji jest także wietrzona, a cały lokal co noc kompleksowo wentylowany instalacją centralną. Jedzenie w dostawie można odebrać także bezkontaktowo. Zaleca się płatność kartą, blikiem lub poprzez płatności internetowe bezpośrednio na stronie www. Warto także zaznaczyć, że czas pandemii nie poszedł na marne. Chociaż restauracja nie pracowała na skalę swych możliwości, to pracownicy nie próżnowali. Goście z pewnością będą zachwyceni, bowiem to właśnie z myślą o nich załoga przeszła serię kursów z kuchni tajskiej, prowadzonych przez szkoleniowców uczących się tej sztuki na miejscu bezpośrednio od lokalnych mistrzów z Tajlandii, czy kuchni molekularnej. Wiedzę uzupełniono o szkolenia z zakresu alergenów i kuchni wegetariańskiej. Wszystko po to, aby sprostać wymaganiom każdego smakosza, a goście mający problem z tolerancją niektórych składników mogli poczuć się w Kagami bezpiecznie, ponieważ załoga wie co robi.
Restauracja idzie frontem do klienta nie tylko pod względem oferty kulinarnej, ale bazuje również na nowoczesnym podejściu do biznesu. - Posiadamy stronę internetową z własnym sklepem i możliwością zamawiania on-line także z płatnościami internetowymi - dokładnie tak, jak na wszystkich portalach gastronomicznych, które są jedynie pośrednikami na rynku. Każde zamówienie składane telefoniczne czy on-line jest dla nas ogromnym wsparciem, ponieważ pozwala nam budować lepszą relację z Gościem oraz mieć z nim bezpośredni kontakt dzięki czemu unikamy nieporozumień. Nie bez znaczenia pozostaje także fakt oszczędności na prowizji pośredników, dzięki czemu możemy utrzymać wysoki poziom dań w tych niekorzystnych okolicznościach pandemii. Dodatkowo lojalny gość może liczyć u nas na zniżki, a nowym gościom łatwiej się przekonać o jakości naszych potraw poprzez dedykowany rabat na pierwsze zamówienie, składane przez naszą własną stronę internetową - dodaje Kordian Gordewski.
Warto już teraz rozważyć, czy nie chcemy zrobić skromnej imprezy sylwestrowej z orientalną kuchnią. Zamówienia od stałych gości już spływają! - W tym roku z racji pandemii spodziewamy się zwiększonego zainteresowania oferta na wynos, co widać już po pierwszych zamówieniach sylwestrowych, które spływają mimo tego, że do Sylwestra jest jeszcze ponad miesiąc. W ofercie mamy także pakiety urodzinowe, cateringowe do domów i firm - dodaje Szef Kuchni.
Restauracja Kagami Sushi przygotowuje się właśnie na trzecie urodziny w ramach weekednu połączonego z Mikołajkami (04-06.12). Z tej okazji klienci mogą liczyć na coś specjalnego! Możemy się spodziewać nowych dań w karcie i ciekawych promocji. Z pewnością będzie się działo! Więcej na ten temat będzie można dowiedzieć się na stronie internetowej lokalu Kagami Sushi.